Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tóth Károly egy házibuliban volt Párizs belvárosában .......
  2015-11-14 11:05:43, szombat
 
  Forrás: vs.hu
Tóth Károly egy házibuliban volt Párizs belvárosában a terrortámadások idején. Így emlékszik a mészárlás éjszakájára
Nagyjából este kilencre érkeztünk egy házibuliba nem messze a Simplon metrómegállótól. A nemzetközi társaság (kilenc főből csak ketten voltak franciák) iszogatott és a francia-német focimeccs közvetítését néztük, amikor a házigazda francia lányt felhívták és rögtön szólt, hogy kapcsoljunk át valamilyen hírcsatornára. A támadás hírét a legtöbben heves "Putain!" (szó szerint Kurva!, de nagyjából ez a francia 'Basszameg!) felkiáltásokkal fogadták.
Igazából persze, amikor egy tévéközvetítést nézel, akkor nem igazán fogod fel az eseményeket, hiszen nagyjából olyan, mintha a Facebook-hírfolyamodat néznéd, még ha mindez abban a városban is történt, ahol épp vagy. Nézed a TV-t, de úgyis mindez "a dobozban marad".
Az igazi megdöbbenést inkább az váltotta ki, mikor pár perccel később megérkezett a hír, hogy a Párizs központjától relatíve messze lévő Stade de France-nál (kb. mintha a Népstadion Érden lenne) történt robbantások után az Hôpital Saint Louis melletti lövöldözésekről adtak hírt, később a Place de la République-nek a pánik kitörése miatti lezárásáról (mintha a Deákot zárnák le), majd a Bataclannál, a Les Halles-nál és a Rue Voltaire-en történtekről, végül a főpolgármester kérését közvetítették, hogy mindenki maradjon otthon.
A legmegdöbbentőbb az volt, hogy a hírek egymásutánisága és időbeli tagoltsága miatt, mármint, hogy nem egyszerre történtek, folyamatosan valami újabb szörnyűségről hallottál, "lezáratlan" volt a támadás, nem volt "papírforma" szerinti, hogy megtörténik, azután a tévében rendőrök, majd riporterek, szakértők, szemtanúk, aztán politikusok, végül túlélők. Az először a csak 18 áldozat lassan felkúszott több mint százra és ez a közel három és fél-négy órás folyamat tartott mindenkit folyamatos tépelődésben.
Eközben az érthető módon zajos péntek éjszakán teljesen kihaltak a környékbeli utcák. A tévében a "Ha félsz egyedül, akkor kopogj be a szomszédodhoz!"-tanács elhangzása, a többi Erasmus-diákkal és az otthoniakkal való üzenetváltás utáni idegességet lassan felváltotta a kicsit posztapokaliptikus hangulat, hiszen a Facebook biztonsági jelzése után kissé mindenki úgy érezte, hogy túlélt valamit.
A lakótársammal hajnali három körül úgy döntöttünk, hogy hazamegyünk. Több helyen is megerősítették, hogy a taxik ingyenesek a városban, de természetesen lehetetlen volt találni is egyet, meg sem próbáltuk. Az Ubert eleinte nem lehetett használni, olyan jelzést adott, miszerint egy kocsi sem elérhető, mindezt megfejelve a terrortámadásokról tájékoztató üzenettel.
Gyalog indultunk el a Belleville metróállomásnál (kb. három percnyire van a Le Petit Cambodge-tól és a Le Carilliontól, ahol először kezdtek el lövöldözni) lévő lakásunkba. Az útközben látottak alapján talán egy kicsivel voltak csak kevesebben az utcán, mint máskor, ha valaki nem tudta volna hogy mi is történt, akkor valószínűleg nem is sejtette volna. Talán mentőből lehetett többet hallani a szokottnál, ill. hármasával mozgó rendőrautókat.
Talán a legfurcsább mégis az volt, mikor a Barbes-Rochechouart nevű metrómegállónál megpillantottuk a szombati piacra teherautóból kipakoló melósokat. Mintha mi se történt volna.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Címkék: legmegdöbbentőbb, felkiáltásokkal, lövöldözésekről, terrortámadások, egymásutánisága, metrómegállótól, metrómegállónál, metróállomásnál, tévéközvetítést, megpillantottuk, megerősítették, főpolgármester, közvetítették, lakótársammal, hírfolyamodat, szörnyűségről, szomszédodhoz, hírcsatornára, rendőrautókat, természetesen, teherautóból, közvetítését, carilliontól, központjától, tépelődésben, rochechouart, megdöbbenést, belvárosában, valószínűleg, otthoniakkal, történtekről, folyamatosan, üzenetváltás, idegességet, tájékoztató, környékbeli, házibuliban volt, terrortámadások idején, mészárlás éjszakájára, nemzetközi társaság, francia-német focimeccs, házigazda francia, támadás hírét, legtöbben heves, tévéközvetítést nézel, dobozban marad, igazi megdöbbenést, pánik kitörése, főpolgármester kérését, hírek egymásutánisága, tévében rendőrök, közel három, Tóth Károly, Népstadion Érden, Hôpital Saint Louis, Petit Cambodge-tól,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Muratáj  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Irgalom és ítélet  Esti kép  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Föld napja április 22  Fodor Ákos költő,  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Búzaszentelés  Vannak arcok  Emberként automatikusan értéke...  A végzet az  Szép estét kedves látogatóimna...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Alvó cica  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Naplemente  Emberként automatikusan értéke...  Két ember becsülete  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  képre írva  Az embernek a társa: hiányzik.  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Paul David Tripp Április 25  Paul David Tripp Április 25  Szép estét kedves látogatóimna...  Szent György nap  Szép estét kedves látogatóimna...  Idézetek a barátságról  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Föld napja április 22  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  képre írva  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Különös!  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Gondolatok az életről és szere...  Jó éjszakát  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Zilahy Lajos gondolata  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Ázzal aki csak szép  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem 
Bejegyzés Címkék
házibuliban volt, terrortámadások idején, mészárlás éjszakájára, nemzetközi társaság, francia-német focimeccs, házigazda francia, támadás hírét, legtöbben heves, tévéközvetítést nézel, dobozban marad, igazi megdöbbenést, pánik kitörése, főpolgármester kérését, hírek egymásutánisága, tévében rendőrök, közel három, érthető módon, környékbeli utcák, többi Erasmus-diákkal, otthoniakkal való, lakótársammal hajnali, taxik ingyenesek, útközben látottak, kicsivel voltak, legfurcsább mégis, szombati piacra, legmegdöbbentőbb, felkiáltásokkal, lövöldözésekről, terrortámadások, egymásutánisága, metrómegállótól, metrómegállónál, metróállomásnál, tévéközvetítést, megpillantottuk, megerősítették, főpolgármester, közvetítették, lakótársammal, hírfolyamodat, szörnyűségről, szomszédodhoz, hírcsatornára, rendőrautókat, természetesen, teherautóból, közvetítését, carilliontól, központjától, tépelődésben, rochechouart, megdöbbenést, belvárosában, valószínűleg, otthoniakkal, történtekről, folyamatosan, üzenetváltás, idegességet, tájékoztató, környékbeli, megérkezett, lezárásáról, éjszakájára, robbantások, legfurcsább, házibuliban, bataclannál, felváltotta, eseményeket, politikusok, kapcsoljunk, megtörténik, hazamegyünk, biztonsági, papírforma, tagoltsága, république, népstadion, lezáratlan, riporterek, folyamatos, felkúszott, elhangzása, döntöttünk, lakásunkba, nemzetközi, iszogatott, megfejelve, lövöldözni, belleville, valamilyen, házibuliba, kevesebben, ingyenesek, hármasával, szokottnál, lehetetlen, melósokat, nagyjából, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6257
  • e Hét: 41243
  • e Hónap: 74397
  • e Év: 308144
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.